UncategorizedJust enjoy the little things in life

Just enjoy the little things in life

Sinds we door Corona meer aan huis zijn gekluisterd probeer ik wat vaker naar mijn kantoor te lopen. Het idee is dat ik zo mijn dagelijkse buitentijd quotum haal. Zo ook vanmorgen.

Het is echt heerlijk om in alle rust je dag te beginnen, buiten, rondkijken en de tijd nemen om dingen te zien en te ontdekken die je normaal gesproken niet mee zou krijgen. Gewoon een vriendelijke goedemorgen tegen iedereen die je tegenkomt (Tip: vriendelijk zijn kost niks en heeft vaak een glimlach als beloning!).

Maar goed ik dwaal af. Wat ik wil zeggen dat ik ondanks dit vreemde jaar en de onrust die het met zich meebrengt toch enorm kan genieten van de kleine dingen. Kapper Zwaans in Huygenstraat die naar me zwaait terwijl we elkaar niet kennen, ik zie de auto van Yvon van Yvonnes Brocante alweer in de Marktstraat staan en ook mijn moeder is al in haar winkel (Mirella Mode voor wie dat nog niet wist) en kan niet wachten mij te vertellen wat ze gisteren en vanmorgen allemaal al heeft meegemaakt.

Het zijn de mensen die deze tijd bijzonder maken. Zoals IKEA verkondigt: ‘Aandacht maakt alles mooier’ en dat is ook echt zo. Aandacht voor je omgeving, je werk, je familie, voor alles in je leven. En dat brengt me, via een flinke omweg weliswaar, op de mensen die er niet meer zijn. Die we, door kanker of een andere ziekte, deze kerstdagen weer moeten missen.

Ik heb zojuist mijn jaarlijkse schenking aan Antoni van Leeuwenhoek Foundation gedaan. Ik hoop dat mijn bescheiden bijdrage aan AVL Foundation anderen helpt nog langer te kunnen genieten van familie.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed en gezond 2021 toe! En vergeet niet te genieten van de ‘little things in life’!

Geef een reactie