Focus op content bij MetroXL

PIN Contentmarketing MetroXL

In Q4 van 2020 is in overleg met de salesafdeling van MetroXL besloten de contentmarketing strategie aan te passen. Dat content goed is voor de vindbaarheid van de site dat wisten we al. Dat de inzet van social media als inspiratiebron goed werkt dat wisten we ook al. Wat is er dan aangepast? De site vormt nu de basis voor alle communicatie, de site is het startpunt. Willen we iets delen op social dan maken we hier eerst een bericht over op de site. De link naar deze pagina wordt vervolgens gedeeld op social media.

Het resultaat? Een stijging van 27% in de organische zoekresultaten!
Het koppelen van de berichtgeving aan de site is zeer krachtig gebleken! In Q4 van 2020 steeg het aantal sitebezoekers ineens met 15%. De organische zoekresultaten stegen zelfs met bijna 27%. Mega goede resultaten voor een site die toch al goed gevonden wordt.

Het bewijst dat de relevantie van de content die Google nodig heeft om een pagina op je website hoger in de zoeklijsten te krijgen eigenlijk het allerbelangrijkste (GRATIS!) middel is. In elk geplaatst bericht op de site staat relevante content dan ook centraal.

Stevig online fundament voor de lange termijn
Bijkomend voordeel van het uitvoeren van contentmarketing op deze specifieke manier is dat je een stevig fundament creëert voor de lange termijn. De inzet van online ads levert natuurlijk direct resultaat op maar zodra je stopt met adverteren is het resultaat ook bijna helemaal weg.

Content op je site blijft bewaard, het aanvullen met pagina’s die gaan over een specifiek onderwerp in jouw vakgebied, zorgt ervoor dat je door Google wordt gezien als een autoriteit in je vakgebied. En je raadt het al… dit is goed voor de vindbaarheid van je site.

Contentmarketing als middel voor online vindbaarheid
Cool Clogs verzorgt de Marketing en Communicatie voor MetroXL, dat gaat verder dan de hierboven omschreven contentmarketing. Maar eerlijk is eerlijk, het maakt inmiddels wel een groot deel uit van de totale werkzaamheden. Waarom? Omdat het werkt en het succes bewezen is.

Ook op een slimme manier werken aan contentmarketing?
Wil je nu ook op een slimme manier content verwerken en jouw bedrijf online presenteren als autoriteit? Weet je niet waar te beginnen of hoe je dit het beste aan kunt pakken? Neem dan contact op met Cool Clogs, telefonisch 0416 – 854 447 of per mail mirella@coolcogs.nl. Cool Clogs helpt je graag op weg als jouw contentmarketing specialist.