Delfts blauw – ik hou van jou

PIN

Delfts Blauw – ik hou van jou… Haha, dat klinkt als rijmelarij van het niveau likmijnvestje. En dat is het ook! Toch vind ik het leuk om jullie te vertellen over mijn liefde voor Delfts Blauw. En dan in alle soorten en maten! Ik heb gewoon iets met oer Hollandse dingen. En Hollandser dan Delfts blauw kan het bijna niet worden.

Zo heb ik op mijn toilet thuis een antieke boer en boerin staan uit de collectie Original Blue van Royal Delft. Op de kast 2 handgeschilderde kommen ook van Royal Delft (fabriek Koninklijke Porceleyne Fles). Aan de muur hangen borden van Bosch, niet zo waardevol maar toch wel mooi.

In de keuken staat het servies van Blond Amsterdam – Delfts Blond en op de kast staat een verzameling vazen, groot en klein, gekregen van familie. Dan is in de schouw in de keuken een handgeschilderde kip op een tegeltableau gezien. Tekening gemaakt door oud-collega Edwin Vriens en met de hand vervaardigd in Portugal (tja ook ik haal mijn blauw wel eens over de grens).

Moderne varianten van tegels kun je vinden op de slaapkamer waar tegeltjes van Storytiles de wand sieren (Een appeltje valt niet ver van de boom en Pluk de dag) en op het antieke kastje staan 3 schalen van Heinen Delfts Blauw. En alsof het nog niet genoeg is hangen er op een andere kamer boven 3 moderne wandbordjes van Heinen. Ik kan er niks aan doen, ik vind het gewoon echt super mooi. Het is een aanwinst voor je interieur, echt!

Wil je ook eens kijken of er iets te krijgen is voor jou, kijk dan eens op:

Cool stuff toch?!