Wanneer je wordt vergeleken met je oldtimer….

PIN

Klinkt niet echt als een compliment toch?! Nou dat is het zeker wel. Na afloop van mijn interim opdracht bij het TextielMuseum in Tilburg ontving ik van mijn collega’s een kaart met daarop de volgende tekst:

Lieve Mirella,

Zoals iedereen weet heeft Mirella een mooie Volkswagen Kever. Maar wisten jullie dat ze er zelf ook op één lijkt?! Ze is een betrouwbare carrosserie met een soepel ronkende V8 motor. Met haar 4wheel drive brengt ze je overal naartoe. Het interieur is kleurrijk en een beetje sportief. Zoals in van die Amerikaanse wagens is het stuur van deze kever ook gemaakt van een schattige, fluffy, krullende stof. Aan de binnenspiegel hangt een lijstje met een foto van man Arjan en zoon Thijs. Waarschijnlijk het meest kostbare in deze auto.

Maar Mirella is niet zo maar een kever, ze is een heel bijzondere kever, want ze verandert af en toe van kleur, zoals een kameleon. Dit gebeurt als ze met andere kevers op pad is. De blauwe tinten worden dan geel. Er wordt gezegd dat ze met deze kleuren een beetje op een ANWB auto lijkt en dat is precies waar deze kever om bekend staat, ze is namelijk heel erg behulpzaam. Ook op momenten dat je het niet verwacht. Als er ergens een andere auto in ‘the middle of nowhere’ met autopech staat, dan doemt daar aan de horizon opeens Mirella op.

Maar even terug naar de stalen carrosserie. In de achterklep, of nee, dat is bij de kever de voorklep, passen een hoop spullen. Echter is deze kever al aardig gevuld met bagage. Mirella zorgt dat er altijd plek voor is, geordend en wel. Mocht het onverhoopt voorkomen dat ze bijvoorbeeld een stapel kussens op moet halen dan rijdt ze gewoon een keer op en neer. Dat doet ze gewoon, zo is Mirella. Op de achterbank is plek voor 2 personen, maar die plekken zijn al vergeven aan 2 grote harige bouviers en wat kakelende kippen. Dus mocht je mee willen rijden, dan graag op het dak.

Het enig waarin Mirella verschilt van haar kever is dat ze in de ochtend niet zoveel tijd nodig heeft om te starten. Vroege vogel als ze is, staat ze ‘s ochtends op tijd klaar om haar kever aan te slingeren, zodat ze als eerste op kantoor is.

Liefs, Sabine, Floortje, Evelien en Joris.

Zo wil ik elke dag wel met mijn oldtimer vergeleken worden :-). Nog even aanvullend: mijn eigen oude kever is geen 4wheel drive, heeft geen V8 motor en al die andere zaken. Met een beetje geluk (wind mee, bergafwaarts) rijdt hij 125 km per uur, hij pruttelt met soms een knetterknal. Maar het is echt genieten die oldtimer en zo te lezen vinden de collega’s bij het TextielMuseum het ook fijn om samen met een Volkswagen Kever op pad te gaan!