Gestructureerde aanpak MarCom BasculeGroep
Marcom BasculeGroep - Caleidoscoop Leertrajecten - Bascule mediation - Samen naar Alleen

Gestructureerde aanpak MarCom BasculeGroep

Onder de Bascule Groep vallen een drietal bedrijven: Bascule Mediation, Caleidoscoop Leertrajecten en Samen naar alleen. Alledrie houden ze zich bezig met mediation. Voor alle bedrijfsonderdelen is er behoefte aan een gestructureerde aanpak van de marketing en communicatie waarbij er een aantal urgente uitdagingen zijn en een aantal grotere vraagstukken. Aan Cool Clogs de taak hier zo efficiënt mogelijk invulling aan te geven.

Gestart is met Caleidoscoop Leertrajecten, het opleidingscentrum van de Bascule Groep. Caleidoscoop Leertrajecten biedt een unieke visie op conflicten. Conflicten zijn nuttig. Bij Caleidoscoop ontwikkel je mediator vaardigheden vanuit jezelf. Dat maakt de opleidingen persoonlijker en meer gericht op de persoonlijke kwaliteiten van de deelnemer. Dat maakt de cursist conflictvaardiger én een betere mediator!

Nieuwe site Caleidoscoop Leertrajecten

Cool Clogs is gestart met het project de nieuwe site van Caleidoscoop Leertrajecten. In samenwerking met Vrolijk Online is het ontwerp uitgebouwd en zijn de teksten herschreven en pagina’s gevuld door Cool Clogs. Een flinke klus gezien de grote hoeveelheid info die verwerkt moest worden vanuit een nieuwe insteek.

Deze nieuwe insteek is gebaseerd op de leervraag van de doelgroep:

  • Conflictvaardiger worden
  • Mediator worden
  • Ik ben mediator

Opzetten communicatieplan Caleidoscoop Leertrajecten

Tijdens het vullen van de nieuwe site is ook gestart met het opzetten van een communicatieplan voor Caleidoscoop Leertrajecten. In dit plan is het doel, de doelgroep, de rode draad van de over te brengen boodschap (WYS) en de inzet van instrumenten vastgelegd. Hieraan is een planning gekoppeld waardoor er een gestructureerde en doordachte opzet voor de marketing en communicatie ten grondslag ligt aan alle uitingen.

De focus ligt in dit plan voornamelijk op online aanwezig zijn; social media (middels inzet van posts vanuit verhaallijnen en op specifieke doelgroepen gerichte LinkedIn ads). Er is aandacht voor landingspagina’s ivm vindbaarheid op Google en natuurlijk zijn alle pagina’s voorzien van snippets/metags.

Een ander belangrijk onderdeel van dit plan is het inkorten en duidelijker maken van hetgeen er verkocht wordt. De visie van BasculeGroep ´een andere kijk op conflicten’ vormt hierbij steeds de essentie van de over te brengen boodschap.

Communicatie Bascule Mediation

Bascule Mediation is het bedrijfsonderdeel waar je mediators in kunt schakelen. Elk met hun eigen specialisatie; op het gebied van arbeid, overheid en familie. Voor Bascule Mediation is ook een communicatieplan opgesteld. Dit plan vormt een gefundeerde basis voor de inzet van de marketing en communicatie voor Bascule Mediation.

Hier is gestart met het herschrijven van de teksten op de website. Korter, duidelijker en meer to the point. In de toekomst zal dit bedrijfsonderdeel een nieuwe website krijgen. Het doordacht inzetten van social media en nieuwsbrieven zijn voor dit bedrijfsonderdeel de meest belangrijke instrumenten van de campagne.

Structuur aangebracht

Cool Clogs heeft structuur aangebracht in de communicatie van de bedrijfsonderdelen. Met op dit moment nog slechts een klein beetje hulp kan BasculeGroep zelf verder met de MarCom activiteiten.

Ben je voor jouw bedrijf ook op zoek naar hulp voor je MarCom activiteiten? Een bedrijf dat met jou samenwerkt, met doordachte en no-nonsense adviezen komt en je verder helpt met communicatie die werkt? Waarbij je leert het zelf te doen of wanneer je dit niet wilt het kunt laten doen? Dan lijkt het me goed dat we eens samen koffie drinken! Bel 0416 854 447 of stuur een mail naar mirella@coolclogs.nl

Andere berichten

social media G&L Elektrotechniek

Uitblinken op social media

Social media campagne G&L Elektrotechniek Direct na de zomervakantie is Cool Clogs gestart bij G&L Elektrotechniek in Hedel. In de zoektocht naar nieuwe collega’s wordt