Hoe maak je een tekst vet op social media?
tekst vet in social media content

Hoe maak je een tekst vet op social media?

Heb jij dat nou ook? Dat je denkt hoe krijgen ze toch stukjes tekst vet in een social media bericht? Er zijn geen knoppen net als in Word. En alles wat je in je berichten venster typt ziet er hetzelfde uit…

Toch wil je soms ergens de nadruk op leggen en dat kan! Er is een site waar je gewone tekst om kunt zetten in vetgedrukte tekst, cursief en allerlei andere varianten.

De naam van deze site: Lingojam.com. Ik gebruik zelf vaak de ‘Bold text generator’. Kopieer de tekst die je extra op wil laten vallen en zet deze in het linker vak. Vervolgens kies je rechts de aanpassing naar keuze (lettertypes) en jouw tekst verschijnt in het rechtervak zoals jij die graag zou zien in je social media bericht.

Kopieer de tekst uit het rechtervak en plaats deze in je social bericht en voilà ook jij kan voortaan jouw berichten extra op laten vallen op social media. Let wel op dat je het niet te gek maakt.

Zeker op een platform als LinkedIn, waar je maar beperkte ruimte hebt voor je tekstbericht, neemt deze aangepaste weergave extra tekens in gebruik.

Wil je nu ook nog emoticons toevoegen aan je bericht? Dan kan dat heel eenvoudig met de toetsencombinatie Ctrl + Cmd + spatie op je Mac of Windows en punt toets op je Windows pc. Er verschijnt een overzicht van emoticons, kies er één uit en deze wordt geplaatst in jouw bericht.

Ook hier geldt; overdrijf het niet! Zorg dat ze echt iets toevoegen aan je verhaal! En als laatste wil ik hieraan toevoegen dat je social berichten een inleiding moeten zijn voor een uitgebreider verhaal. Content is namelijk een zeer waardevol marketing instrument. Het zorgt voor verbetering van je vindbaarheid en online zichtbaarheid. En dat is wat we allemaal willen toch?!

Veel succes met het stylen van je social media berichten! En heb je nog content advies nodig? Of wil je beter worden in het verwerken van content. Aarzel dan niet en stuur een berichtje. Ik help je graag verder!

Andere berichten