Hoe zit dat nou met die hashtags???
Hoe zit dat nou met die hashtags

Hoe zit dat nou met die hashtags???

Achter elk social media bericht staan tegenwoordig wel hashtags met woorden. Ik kan me zo voorstellen dat je je weleens afvraagt waarom dit zo is of met welk doel dit wordt gedaan?

Wat is een hashtag eigenlijk?

Een hashtag met daarachter een term of verzameling termen kun je het beste zien als een zoekterm. Een hashtag kun je ingeven op social media om content over een specifiek onderwerp te zoeken.

Probeer maar eens: geef op Facebook in de zoekbalk maar een in: #content. Vervolgens verschijnen alle berichten met gebruik van deze hashtag. Je zou het kunnen zien als een soort interne zoekfunctie binnen een social media kanaal.

Gebruik van hashtags

Nu begrijp je ook gelijk waarom er zoveel gebruik wordt gemaakt van hashtags op social media. Ben je dus gespecialiseerd in een bepaald product of dienst dan is het handig om aan al je berichten hashtags toe te voegen. Zet er dan niet gelijk 30 bij maar zoek de max 10 meest relevante bij het onderwerp waarover jouw bericht gaat.

Belangrijk! Verplaats jezelf daarbij in je doelgroep. Hoe zoekt jouw klant? En check ook eens welke hashtags jouw concurrenten gebruiken. Er bestaan zelfs sites die je helpen bij het zoeken naar goede tags: een goed voorbeeld is www.tagsfinder.com. Je kunt zelf ook testen of een term veel gebruikt wordt om op te zoeken door de term in te geven en te zien hoeveel resultaten deze geeft.

Branded hashtag

Toch is het ook goed om na te denken over je eigen hashtag, een unieke tag die alleen jij gebruikt. De zogenaamde branded hashtag. Heel handig wanneer iemand alle berichten van jouw bedrijf of project direct tevoorschijn wil toveren.

Trending hashtags

Dan bestaat er ook nog zoiets als trekking hashtags. Dit is een term of onderwerp over een onderwerp dat in een zeer kort tijdsbestek zeer populair is. Wanneer je een trending hashtag op de één of andere manier kunt koppelen aan jouw dienst of product dan vergroot je het bereik van jouw bericht. Welke hashtags op dit moment trending zijn? Dat kun je checken op bijvoorbeeld Twitter (aan linkerzijde) en op diverse sites zoals bijvoorbeeld: https://best-hashtags.com.

Ook hashtags inzetten?

Ga vanaf nu ook aan de slag met hashtags. En heb je hulp nodig dan help ik je graag bij het opzetten van jouw hashtag campagne! Bel me op 0416 854447 of stuur me een mail mirella@coolclogs.nl. Dan bespreken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn en hoe we hashtags ook voor jouw bedrijf kunnen laten werken!

 

Andere berichten