Bedrijvig in online communicatie bij Dupal
Online communicatie Dupal Bedrijfskleding

Bedrijvig in online communicatie bij Dupal

Wij zoeken iemand die ons kan helpen bij onze marketing en communicatie en dan vooral online. We zoeken een partij die ons begrijpt en onze boodschap duidelijk overbrengt. Ook willen we meer zichtbaar zijn op social media, maar dan niet super commercieel en schreeuwerig maar op een manier die bij ons past. We verkopen meer dan bedrijfskleding, we verkopen service, aandacht en snelheid.

Geen tijd voor online communicatie

We hebben zelf geen tijd om aan de slag te gaan met onze online communicatie. We hebben structuur nodig en iemand die dat voor ons doet, op een goede manier. Net zoals wij onze klanten ontzorgen, zoeken wij iemand die ons ontzorgt op het gebied van marketing & communicatie. Of Cool Clogs hierin iets zou kunnen betekenen? Dat is precies waar Cool Clogs goed in is dus het antwoord hierop was een volmondig ja. En zo startten we eind vorig jaar als afdeling marcom bij Dupal bedrijfskleding in Waalwijk.

Stap 1 focus

Communicatie draait om het overbrengen van de juiste boodschap aan de juiste doelgroep op het juiste moment. Er werd gestart met het in kaart brengen van de productgroepen die worden verkocht door Dupal. En nog belangrijker; wat Dupal anders maakt dan de overige leveranciers van bedrijfskleding, werkschoenen en promotionele kleding. Dit laatste dient naar voren te komen tijdens de communicatie in zowel beeld als tekst. Elke productgroep heeft een eigen doelgroep, ook deze is in kaart gebracht. En als laatste is een overzicht gemaakt van de huidige online communicatie middelen. Welke sites zijn er? Welke social media kanalen? Is er een nieuwsbrief? Wordt er geadverteerd op online platformen?

Zo ontstond er een duidelijk overzicht van de werkzaamheden en kon er prioriteit worden aangebracht. Gestart werd met het doorvoeren van verbeteringen op de site www. dupal.nl.

Stap 2 doorvoeren verbeteringen op site www.dupal.nl

Het doel van deze aanpassingen is het genereren van meer leads en het geven van een duidelijk beeld over hetgeen Dupal jou te bieden heeft. De homepagina is compleet aangepast. Hierop zijn nu acties en aanbiedingen te zien. De USP’s staan prominent bovenaan de pagina en ook de indeling van de site is iets aangepast om de site overzichtelijker te maken. Inmiddels zijn ook alle pagina’s voorzien van SEO teksten ten behoeve van de vindbaarheid.

 

Stap 3 aan de slag met SEO voor de shop dupalbedrijfskleding.nl

Naast de hoofdsite dupal.nl is er ook een webshop waarop je als bezoeker direct je bedrijfskleding, werkschoenen of promotionele kleding kunt bestellen. De acties op de homepagina van de hoofdsite verwijzen door naar deze site. Dupal onderhoudt zelf de producten op deze site. Cool Clogs is aan de slag gegaan met het verbeteren van de vindbaarheid door het implementeren van SEO teksten op de hoofdpagina’s van de verschillend categorieën.

Stap 4 opstellen contentkalender voor meer structuur

Voor de verbetering van de online zichtbaarheid en het structureel werken aan de verbetering van de vindbaarheid van de hoofdsite is door Cool Clogs een contentkalender opgesteld. In deze kalender is een wekelijkse post op de social media kanalen opgenomen, een maandelijkse blog en het maandelijks verwerken van post op Google mijn bedrijf. In overleg wordt content bedacht welke door Cool Clogs wordt uitgeschreven en verwerkt. Dit werk wordt volledig uit handen genomen. De kalender zorgt ook voor structuur en Cool Clogs zorgt ervoor dat deze planning ook wordt gevolgd en uitgevoerd.

Stap 5 alle marcom werkzaamheden

Tijdens het maandelijkse overleg bespreken wat er gaande is in het bedrijf. Zijn er nieuwe ontwikkelingen? Nieuwe producten? Is er al nagedacht over nieuwe acties? Is er input voor de nieuwe blog? Zijn er foto’s van tevreden klanten? Kortom er worden een hoop zaken besproken en aan de hand van dit gesprek wordt er invulling gegeven aan de marketing & communicatie werkzaamheden van deze maand of maanden die daarop volgen.

Cool Clogs speurt naar kansen, checkt de resultaten via Google Search console en heeft nauw contact met Dupal tijdens het gehele traject. Er is een vast aantal uren per maand beschikbaar voor deze werkzaamheden en deze zijn flexibel in te vullen.

Cool Clogs jouw pro-actieve afdeling marcom

Ben je op zoek naar een partij die de online communicatie van jouw bedrijf voor jou verzorgt. Een partij die met je meedenkt en pro-actief voor je aan de slag gaat? Die ervoor zorgt dat je structureel zichtbaar bent op social media en die de vindbaarheid van je site verbetert? Neem dan contact op en plan een koffie-date in! Bel 0416 854 447 of stuur een mail naar mirella@coolclogs.nl.

 

Andere berichten

social media G&L Elektrotechniek

Uitblinken op social media

Social media campagne G&L Elektrotechniek Direct na de zomervakantie is Cool Clogs gestart bij G&L Elektrotechniek in Hedel. In de zoektocht naar nieuwe collega’s wordt