Online kennis delen, slim of niet slim?
online je kennis delen slim of niet slim - online communicatie, content coaching, cool clogs - creatieve communicatie

Online kennis delen, slim of niet slim?

Het eeuwige dilemma; ga je jouw kennis online delen of niet… En net zoals bij veel andere zaken is er in deze keuze geen goed of fout. Het heeft meer te maken met het zoeken naar de juiste balans. Dus welke kennis deel je wel online (en geef je dus gratis weg!) en welke kennis deel je niet (en houd je vast voor betaalde projecten)?

Ik ben zelf groot voorstander van kennis delen, het laat namelijk zien dat je goed bent in je vak. Je bouwt aan vertrouwen, aan online zichtbaarheid én je wordt beter gevonden door Google. Maar je hoeft niet alles te delen. Geef steeds kleine stukjes weg. Beperk je tot één onderwerp, maar kies wel iets waar je lezer direct iets aan heeft.

Een goed voorbeeld is mijn blog over “Hoe maak je tekst vet in een social media bericht“. De lezer krijgt direct waardevolle informatie om mee aan de slag te gaan. De lezer begrijpt direct dat je weet waar je het over hebt en gaat je misschien wel volgen. Of even rondneuzen op je site. Dat is toch fantastisch! Zeker wanneer het moment daar is dat deze persoon op zoek is naar een bedrijf dat hen kan helpen met vergelijkbare zaken. Dan ben jij namelijk de eerste waar ze aan denken. En dat maakt het delen van kennis erg waardevol.

Besef je dat wat voor jou de meest normale zaak van de wereld is, voor jouw klant toch vaak wat moeilijker is. Wanneer je uitleg geeft over zaken die voor jou zo vanzelfsprekend zijn dan zul je zien dat anderen dit waarderen en oppakken. Probeer maar eens.

Zo ga ik volgende week een post maken over het delen van een pagina op je site op social media met een link. Ik geef een aantal praktische tips, zodat de lezer weet waar hij/zij op moet letten. Direct toepasbaar en gewoon handig om te weten!

Denk eens na of je ook voor jouw business geen handige, kleine, direct toepasbare tips kunt geven. En heb je hulp nodig of zou je graag een inspiratiesessie inplannen met me zodat je verder zelf aan de slag kunt? Geen probleem! Bel me (0416 854 447) of mail me (mirella@coolclogs.nl). Dan spreken we af en gaan we direct samen aan de slag met het delen van jouw kennis!

 

Andere berichten