Strakke nieuwe website voor CIER Architecten
Nieuwe strakke website CIER Architecten

Strakke nieuwe website voor CIER Architecten

Dit project startte met een uitgebreide briefing waarin de wensen van dit Dongense architectenbureau werden doorgesproken. De nieuwe site moest vooral een ‘beelden site’ worden. Strak, overzichtelijk met de projectenpagina als visitekaartje voor het werk. En architecten zouden geen architecten zijn wanneer ze ook een tikje creatieve eigenwijsheid uit willen stralen. Net als zijzelf zijn moest de site anders dan anders zijn. Een behoorlijke uitdaging in een wereld waar (bijna) alles al is bedacht.

Strakke nieuwe website – anders dan anders

Zo bedacht Cool Clogs de homepagina met het beeldvullende projectbeeld en het menu overzicht aan de onderzijde. Bij het scrollen plakt het menu sticky aan de bovenzijde. De beeldende kracht van het architectenbureau diende als uitgangspunt voor het stramien van de site. Geen standaard indeling, maar een speelse en dynamische indeling die steeds weer verrast. Er is een perfecte balans in vormgeving gevonden, waarbij met het gebruik van veel verschillende maatvoeringen toch rust en overzicht is.

De kunst van het weglaten

Wat deze site opvallend en krachtig maakt is ontstaan vanuit de kunst van het weglaten. Steeds weer bedenken of een bepaald element wel echt nodig is; kan het minder, kan het anders, kan het weg. Kleine designelementen zoals subtiele ‘Lees meer’ knoppen dragen bij aan de strakke vormgeving. De beelden vertellen het verhaal, de teksten vullen het verhaal aan.

Niet alleen aandacht voor het design

Naast een mooi en strak design is er ook veel aandacht besteed de technische kant van de site én het SEO deel. Het gebruik van de laatste technieken (zoals bijvoorbeeld de inzet van webp afbeeldingen of het verdelen van het projectenoverzicht over meerdere pagina’s) zorgen ervoor dat de site voldoende snelheid behoudt. Qua vindbaarheid zijn de pagina’s met oog voor SEO opgezet; er is gelet op duidelijke focus en relevantie op elke pagina, maar ook op het gebruik van voldoende woorden en het juist ingeven van SEO-tool Yoast. Direct na livegang bleek dit zijn vruchten te hebben afgeworpen. De bezoekers aantallen waren hoog. Ook is de site uitgebreid getest op responsiveness waarbij de meest gebruikte schermresoluties zijn aangehouden voor het testen.

Klaar voor de toekomst

Met een compleet nieuwe online uitstraling is CIER Architecten weer klaar voor de toekomst. Van een zwarte site naar een witte site, van oude technieken naar de allernieuwste technieken, van niet responsive naar responsive, van onopvallend naar opvallend. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Check de site zelf op: https://www.cierarchitecten.nl/

 

Een strakke nieuwe website waarin creativiteit, techniek en SEO perfect in balans zijn

Ben jij als bedrijf nu ook op zoek naar een samenwerkingspartner die een strakke nieuwe website voor jou kan realiseren waarin creativiteit, techniek en SEO perfect in balans zijn? Dan nodig ik je graag uit voor een kop koffie. Dan bespreken we je wensen en leg ik je het proces uit om te komen tot die site die perfect aansluit bij wat jij voor ogen hebt (en misschien nog wel meer!) Wanneer spreken we af?

Andere berichten