R&R Gerechtsdeurwaarders is structureel online zichtbaar
Structureel online zichtbaar campagne R&R Gerechtdeurwaarders door Cool Clogs

R&R Gerechtsdeurwaarders is structureel online zichtbaar

Hoe kunnen wij structureel online zichtbaar zijn op een manier die bij ons past? We hebben geen tijd om dit zelf te doen, we vinden dit ook eigenlijk niet leuk en we zien het al helemaal niet zitten om te vloggen of dagelijks te verschijnen in het nieuwsoverzicht op social media. Cool Clogs bedacht hiervoor een slimme oplossing.

Structureel online zichtbaar met kennisdeling

Voor R&R Gerechtsdeurwaarders is het erg belangrijk professioneel over te komen. Het plaatsen van berichten op social media zou moeten gaan over het vak, over het laten zien dat je verstand hebt van je vak en zo te werken aan je status als autoriteit in jouw vakgebied. Aansluitend hierop is een campagne bedacht die uitgaat van de inzet van blogs.

Naast het delen van kennis is het belangrijk dat goed is nagedacht over wat R&R Gerechtsdeurwaarders uniek maakt, waarom moet je hen inschakelen wanneer een factuur onbetaald blijft. Bij R&R heeft dat alles te maken met de persoonlijke aanpak. De slogan is niet voor niks: “Hard als het moet, maar altijd met hart!”

Inzet blogs tbv kennisdeling

Zo’n 10x per jaar wordt er een blog op de site geplaatst. Voor het structureel online zichtbaar zijn hebben we samen een contentkalender opgesteld met daarin onderwerpen voor deze blogs. Bij het samenstellen van deze kalender hebben we ons steeds verplaatst in de klanten van R&R Gerechtsdeurwaarders. Waar zouden zij graag meer info over willen hebben? Welke onderwerpen zijn interessant? Welke twijfels kunnen we wegnemen? Welke vragen krijgt R&R Gerechtsdeurwaarders vaak en kunnen we beantwoorden in een blog?

De basisopzet voor de blogs levert R&R Gerechtsdeurwaarders aan. Cool Clogs redigeert deze naar, voor de lezer, een begrijpelijk en helder verhaal. Waar nodig worden vaktermen uitgelegd. Het doel is een duidelijk bericht te schrijven en uitleg te geven over een bepaald onderwerp in het incassovak. Cool Clogs plaatst de blog op de site van R&R Gerechtsdeurwaarders. Een groot bijkomend voordeel hiervan is dat het indirect ook bijdraagt aan de verbetering van de vindbaarheid van de site.

Plaatsen social media posts

De campagne-opzet is gebaseerd op het onderwerp van de blog. Deze dient diezelfde maand als onderwerp voor 4 social media posts. Er wordt dus gemiddeld 1x per week / 4x per maand een bericht gepost. Berichten worden gepost op het zakelijke netwerk LinkedIn, op zowel de company page als de persoonlijke pagina’s van Hans en Pim (eigenaars R&R).

De verdeling van de 4 social media berichten ziet er als volgt uit:

  • Bericht 1: over blog (met link naar blog op de site)
  • Bericht 2: over R&R (met link naar aanverwante pagina op de site)
  • Bericht 3: over blog (met link naar blog op de site)
  • Bericht 4: over R&R (met link naar aanverwante pagina op de site)

Cool Clogs werkt deze berichten vooraf per maand uit en stuurt deze ter goedkeuring aan R&R Gerechtsdeurwaarders. Cool Clogs verzorgt vervolgens ook het plaatsen van de berichten. Op deze manier heeft R&R de controle over de te verwerken blogs en berichten maar hoeven ze zich niet druk te maken over de uitvoering ervan! Cool Clogs is daarnaast ook de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’, zodat de structurele inzet ook bewaakt blijft en uitgevoerd wordt.

Voordeel structureel aanwezig zijn op social media

Het grote voordeel van structureel aanwezig zijn op social media en de inzet van blogs is dat je werkt aan naamsbekendheid. Je promoot jezelf als autoriteit in jouw vakgebied, je werkt aan je professionele uitstraling en je bouwt aan betrouwbaarheid door middel van kennisdeling. De persoonlijke werkwijze van R&R loopt hierbij wel als rode draad door de campagne.

Het plaatsen van social media berichten werkt alleen wanneer dit structureel wordt ingezet. De doelgroep gaat R&R Gerechtsdeurwaarders dan zien als interessante partij om online te volgen en wanneer nodig in te zetten. R&R Gerechtsdeurwaarders is ’top-of-mind’ bij haar doelgroep.

Ook structureel aan de slag met online vindbaarheid?

Ben je op zoek naar een partij die jou helpt met het verbeteren van je online vindbaarheid en aanwezigheid op social media? Cool Clogs neemt je het werk uit handen en zorgt ervoor dat ook jouw bedrijf op professionele wijze online aanwezig is. Meer weten? Kom een keer koffie drinken, dan hebben we het erover. Plan een afspraak; bel 0416 854 447 of stuur een mail aan mirella@coolclogs.nl.

 

Andere berichten