TextielMuseum | TextielLab Tilburg wint Museumprijs 2017!

PIN Textielmuseum wint Museumprijs 2017

In maart 2017 kreeg het TextielMuseum | TextielLab in Tilburg te horen dat zij genomineerd waren voor de prestigieuze Bankgiro Loterij Museumprijs 2017. Mijn opdracht bestond uit het werven van zoveel mogelijk stemmen. Deze fantastische uitdaging heeft Cool Clogs met 2 handen aangepakt!

In de drie weken voorafgaand aan de stemperiode is een praktisch plan de campagne uitgewerkt en gestart met de hieruit voortvloeiende voorbereidingen. In de 5 weken van de stemperiode is het plan, in nauwe samenwerking met het gedreven team van het Textielmuseum, ten uitvoer gebracht met de winst van de museumprijs 2017 als resultaat!

De insteek van de campagne was het bereiken van zoveel mogelijk ambassadeurs van het museum. Deze ambassadeurs werden gevraagd op het museum te stemmen én gevraagd om al vrienden, familie en kennissen ook op te roepen op het museum te stemmen. Via een facebook ad campagne, de inzet van digitale nieuwsbrieven, persberichten, melding op de website, stemmen werven op straat, bij verenigingen en nabellen haalde het TextielMuseum | TextielLab uiteindelijk de meeste stemmen ooit binnen! Dit was een ambassadeurs-campagne tot in perfectie uitgevoerd met het ultieme resultaat: het winnen van de museumprijs 2017.

Het TextielMuseum mag zich een jaar lang Museum van het jaar noemen (eeuwige roem) en ontvangt 100.000 euro om haar museumdroom waar te maken. Het bieden van een totaalbeleving aan de bezoekers en het nog beter verbinden van de twee werelden van werkplaats en museum. Het museum gaat een nieuwe publieksvriendelijke weefmachine aanschaffen, zodat de bezoeker een theedoek naar eigen ontwerp kan maken. Je komt het museum binnen als bezoeker en gaat er uit als maker!’ Hoe tof is dat!

Over de samenwerking met Cool Clogs zei Textielmuseum | TextielLab het volgende:

Lieve Mirella, Hartelijk dank voor jouw onmisbare, vasthoudende inzet. Dankzij jou kunnen we deze eervolle prijs op onze naam zetten. Je bent een topper!!! Veel liefs van iedereen.

Bent u als bedrijf genomineerd? En bent u op zoek naar iemand die voor u dit project op zich kan nemen? Op zoek naar iemand die zich al meerdere malen bewezen heeft in het werven van stemmen? Neem dan contact op met Cool Clogs via 0416 – 854 447 of mail mirella@coolclogs.nl

Check out deze leuke filmpjes gemaakt tijdens de campagne om zoveel mogelijk stemmen te werven:

https://www.facebook.com/textielmuseum.nl/videos/1458242564214650/

https://www.facebook.com/textielmuseum.nl/videos/1451485988223641/

https://www.facebook.com/textielmuseum.nl/videos/1442069785831928/

https://www.facebook.com/textielmuseum.nl/videos/1482412668464306/

Foto bekendmaking winnaar Museumprijs 2017 Roy Beusker – foto’s gebruikt tijdens campagne Museumprijs 2017 door Josefina Eikenaar.