UncategorizedGeen projectblog deze keer…

Geen projectblog deze keer…

Elke maand post ik een project waar ik aan heb gewerkt. Toch voelt het niet okay om dat deze maand ook te doen. Niet omdat er geen projecten zijn maar omdat er nu andere dingen in Nederland spelen, die zoveel meer belangrijk zijn.

Net als zoveel andere Nederlanders ben ik gewoon aan het werk. Weliswaar op afstand vanuit mijn kantoor en niet intern bij klanten. En ook gemaakte afspraken op lokatie zijn gecanceld, veel zaken kunnen immers gewoon via de telefoon of mail worden geregeld.

Zeker wanneer je geen klachten hebt lijkt het me goed dat je aan de slag blijft. En wanneer je niet aan de slag kunt, denk dan eens na over wat je voor een ander zou kunnen doen. Supermarkten kunnen extra handjes gebruiken, of wellicht kun je een boodschapje voor iemand meenemen, het hoeft niet veel te zijn maar zorg voor elkaar!

En denk ook eens aan die lokale ondernemer zoals mijn moeder met haar winkel Mirella Mode of Yvonne Vugts van Yvonnes brocante of wie dan ook. Ook zij hebben in deze tijd omzet nodig om te kunnen overleven. Bel ze als je niet langs wilt gaan. Er valt altijd iets te regelen en spullen kunnen ook afgegeven of opgestuurd worden. En geloof me dat ze de nodige voorzorgsmaatregelen hebben genomen voor uw bezoek. Natuurlijk begrijp ik ook uw zorgen en angst. Ik begrijp dat u uw bezoek liever even uitstelt. Het is en voelt allemaal heel dubbel.

Ik vind het ook hartverwarmend om te zien dat we klappen voor al die mensen in de zorg. Maar laten we vooral al die andere hardwerkende ondernemers niet vergeten! 

De overheid gaat er natuurlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen zijn baan kan houden. Dat is heel fijn, een geruststellende gedachte. Toch zal niet ieder bedrijf deze crisis overleven. Laten we daarom vooral proberen er met zijn allen het beste van te maken en hopen dat deze periode van onzekerheid snel voorbij zal zijn.

Als laatste wil ik zeggen, heeft u extra handen nodig of kent u een instelling waar ze extra handen nodig hebben. Laat het me weten. Ook ik draag graag mijn steentje bij.

Mirella van Daelen

Geef een reactie