UncategorizedInspiratie nodig? Bezoek eens een museum!
inspiratie nodig?

Inspiratie nodig? Bezoek eens een museum!

Inspiratie nodig? Mensen vragen mij regelmatig waar ik mijn creativiteit vandaag haal. Het antwoord daarop is niet zo eenvoudig te geven. En eerlijk gezegd ben ik het grootste deel van mijn tijd bezig met het aanbrengen van structuur. Door het stellen van vragen aan mijn klanten probeer ik duidelijk te krijgen wat het is dat ze verkopen, waar de meerwaarde zit en wat dat de doelgroep van mijn klanten dan oplevert.

Deze gesprekken worden door mijn klanten vaak als heel intensief ervaren maar ook als zeer verhelderend. Het schept duidelijkheid in het verhaal dat ze willen overbrengen, het geeft hen nieuwe ideeën en inspiratie. Ik noem mezelf dan ook vaak een communicatie coach. Dat past soms beter bij mijn dagelijks werk dan creatieve communicatie 😉.

Het grootste compliment vind ik dan ook dat klanten zeggen dat ze zoveel energie van mij krijgen. Als een soort passie die aangewakkerd wordt en uitmondt in nieuwe ideeën en inspiratie hoe weer verder met het bedrijf. Het allerbelangrijkste vind ik daarbij dat je als bedrijf altijd dicht bij de oorsprong moet blijven, eerlijk moet zijn en echtheid moet geven en uitstralen. Dat werkt namelijk altijd!

Inspiratie krijg ik dus vaak van mijn klanten, door wat ze mij vertellen… Maar natuurlijk gaat dit verder, ik kijk ook altijd goed om me heen en zie vormen, elementen in eigenlijk alles. Soms vind ik ze uitgesproken lelijk of juist mooi, soms zie ik er iets in of kan ik er iets mee. Wat er dan precies gebeurt in mijn hoofd? Ik heb werkelijk geen idee. En het doet er eigenlijk ook niet toe. Maar ik denk dat de meeste creatieve mensen zich hierin wel herkennen. Dingen ontstaan ook door gewoon te doen, te proberen, te mislukken, opnieuw te proberen en te verbeteren, totdat het goed is.

Wat ik iedereen kan aanraden om inspiratie op te doen is het bezoeken van musea. Laat je eens verrassen / verwonderen / intrigeren door kunstenaars. Ook als iets niet je ‘ding’ is kan het je toch raken, je meenemen op reis in je hoofd naar nieuwe nog niet ontdekte plekken. Soms mooi, soms minder mooi maar altijd fascinerend. Dus? Wanneer ga jij op je volgende ‘musea-avonturen-reis? Doen hoor!

inspiratie nodig - museum limoges
inspiratie nodig? bezoek een museum
inspiratie nodig - delft