UncategorizedNew Dutch Design tijdens DDW – Poplars

New Dutch Design tijdens DDW – Poplars

Vorige week zat ik op één van mijn social media kanalen rond te neuzen en kwam ik de Poplars tegen. De ouderwetse Hollandse klomp, al jaren onveranderd, nu opnieuw vormgegeven door Lex Pott. Ik word daar toch zo blij van! Vandaar dat ik er een kort blogje in de categorie ‘Cool Stuff’ over heb geschreven.

Een hippe nieuw klomp, zo cool die clogs dat ik deze natuurlijk direct heb besteld. Leuk feitje is dat deze design klomp te zien is tijdens Dutch Design Week en zelfs genomineerd is voor de Dutch Design Award 2019 in de categorie product!

De Poplars zijn verkrijgbaar via Weltevree waar ze als volgt worden omschreven: Deze houten klompen zijn een herontwerp van het iconische Nederlandse erfgoed: de houten klompen. Met een elegant silhouet zijn ze aangepast voor het moderne leven. De Poplars bieden comfort en bescherming tijdens het tuinieren en het verkennen van de omgeving. Door het houten materiaal zijn ze warm in de winter en koel in de zomer.

Kenmerken van de poplars

  • Moderne interpretatie van de iconische houten klomp.
  • 100% natuurlijke en recyclebare schoen: gemaakt van onbehandeld Hollands populierenhout.
  • Stevige klomp die de voeten beschermt tijdens het tuinieren of activiteiten in de buitenlucht.
  • Het hele jaar door comfortabel: warm in de winter, koel in de zomer.
  • De houten zool loopt rond af bij de neus voor comfort en gemakkelijker afzetten tijdens het lopen.

Wil jij ook van die coole klompen? Je kunt ze bestellen via de webshop van Weltevree in de kleur dusty pink of nude. Ik heb voor de puur natuur nude versie gekozen :-).

Lex Pott is de Dutch designer van dit opnieuw vormgegeven stukje Nederlands erfgoed. Je kunt de Poplars bewonderen tijdens DDW van 19 tot 27 oktober bij Weltevree – VEEM Eindhoven.

Cool toch?!

De Poplars van Cool Clogs 🙂

Geef een antwoord